Op 7 juni 2018 was de laatste landelijke finale van de Wetenschap-en-Techniek wedstrijd voor basisscholen genaamd ‘Techniektoernooi’. Vanaf nu zal het project door het leven gaan als ‘O O Techniek’ en de landelijke finale wordt ‘O O Techniekspektakel’. De O O staat voor ‘onderzoek en ontwerp’, zoals gisteren duidelijk werd bij de onthulling van de nieuwe naam.

De duidelijke online lesbrieven blijven bestaan, maar om deelnemende basisscholen tegemoet te komen zullen er trainingen in de regio worden toegevoegd aan het programma.

“De focus van het programma ligt op implementatie in het curriculum, liefst schoolbreed. Daarin zal een algemeen deel komen en een deel waarin we de docenten helpen met het werken met de opdrachten.” Aldus Drs. Brigitte van Helden MBA. Directeur st. Techniekpromotie.

Een aantal regio’s zonder regiopartner had geen regiofinale, waardoor scholen in deze regio’s werden benadeeld. Omdat de Zeeuwse regiopartner Huis van de Techniek wel een regiofinale organiseert, verandert er voor de Zeeuwse groepen 5 t/m 8 behalve de naam van het project niet veel.

 

Gelukkig maar, want ook dit jaar sleepte voor de derde keer op rij een Zeeuwse school een landelijke prijs in de wacht: groep 5/6 Molenbolwerk uit IJzendijke won met hun ‘Rijzende roeiboot’ de teamprijs. Gefeliciteerd Yaiden, Tiemen, Hanna en Lowie!

Er waren zo’n 120 teams, waarvan 9 Zeeuwse, uit het hele land naar de groots opgezette finale gekomen in het Openluchtmuseum Arnhem. De ochtend was gereserveerd voor groep 1-4 en in de middag was de bovenbouw (5-8) aan de beurt.

Paulien van 't Westeinde

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *